FISHKINET
Автомобильный аккумулятор CATL способен за 10 минут зарядиться на 600 км пути Автомобильный аккумулятор CATL способен за 10 минут зарядиться на... "Сколько утырков пришло?" В детском саду воспитательница отправила сообщение "не в тот чат" "Сколько утырков пришло?" В детском саду воспитательница отправила... 17 строительных фиаско, в которых виноваты горе-работники 17 строительных фиаско, в которых виноваты горе-работники Эльвира Набиуллина: "В высоких зарплатах россиян есть большой минус" Эльвира Набиуллина: "В высоких зарплатах россиян есть большой минус" Личный счёт-448 фашистов Личный счёт-448 фашистов «Всех пускают, а нас нет»: сотни таджиков застряли на границе Казахстана и России «Всех пускают, а нас нет»: сотни таджиков застряли на границе... В Ростове полиция ищет участников очередной подростковой банды В Ростове полиция ищет участников очередной подростковой банды Дворник ловко забрался по водосточной трубе и спас несколько женщин из пожара Дворник ловко забрался по водосточной трубе и спас несколько... В музее Выборгского замка котика Персея приняли в штат как работника научного отдела В музее Выборгского замка котика Персея приняли в штат как... Замначальника кировского УМВД задержали пьяным за рулём Замначальника кировского УМВД задержали пьяным за рулём В сети показали дворянскую усадьбу бывшего замминистра обороны Тимура Иванова В сети показали дворянскую усадьбу бывшего замминистра обороны... «Хватаюсь за всё подряд»: пилот, посадивший самолёт «Уральских авиалиний» в поле, устроился таксистом «Хватаюсь за всё подряд»: пилот, посадивший самолёт «Уральских... В Петербурге самокатчик заработал уголовное дело В Петербурге самокатчик заработал уголовное дело В Стамбуле суд приговорил к 1794 годам заключения террористку, убившую 6 человек в центре города В Стамбуле суд приговорил к 1794 годам заключения террористку,... Как подружиться с настороженным котиком Как подружиться с настороженным котиком Богини 50-х: самые настоящие секс-символы своего времени Богини 50-х: самые настоящие секс-символы своего времени Мужчина отдаёт шерсть своего кота птицам Мужчина отдаёт шерсть своего кота птицам Фрида Пушник – половинка самой себя Фрида Пушник – половинка самой себя Погоня кошки за конкурентом от первого лица Погоня кошки за конкурентом от первого лица
Обнародована четкая и понятная причина гибели туристов на перевале Дятлова

Обнародована четкая и понятная причина гибели туристов на перевале Дятлова

266310
5
Зловещая трагедия произошла еще в первых числах февраля 1959 года: из девятерых туристов, заночевавших в одной палатке на склоне, живым не вернулся никто. С тех пор появлялось и отметалось множество самых разных, в том числе совершенно фантастических, версий этой истории.
×

Источник:

Новости партнёров
реклама
А что вы думаете об этом?
Фото Видео Демотиватор Мем ЛОЛ Twitter Instagram Аудио
Отправить комментарий в Вконтакте
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
464  комментария
Лучший комментарий
Скрыть
Показать ещё 5 ответов (из 40)
0
Антон Сизых 4 года назад
Строгать четкие и понятные версии "тайны" перевала дятловеды обязаны вечно. Но при этом все дятловеды, писатели, режиссеры, ведомства, публицисты, журналисты СМИ обязаны убивать группу Дятлова 1-2 февраля на перевале, и никак иначе. Это священная и неприкосновенная мантра дятловедов. Уводящая от простой разгадки "тайны" перевала, очевидной даже ребенку, но запрещенной для всех дятловедов, писателей, режиссеров, журналистов СМИ - не были дятловцы ни на каком перевале.
Тела принесены, съемки подложны - вся и "тайна" перевала.
Тут о ней, если интересно - любой поисковик -
Фальшивые фотосъемки, странности дневников, конец истории группы Дятлова
0
Винни 5 лет назад
Бред сивой кобылы. Языки и глаза тоже снегом вырвало?
0
i1off69 6 лет назад
в моем детстве была поговорка "бегает как угорелый"...
они отравились угарным газом на фоне алкогольного опьянения.
клинические проявления отравления угарным газом такие же как у психотропных веществ, + потери сознания и дезориентация...
спирт у них был. традиция пить в походах была - поисковики выжрали не одну канистру спирта обменяв его у манси на тушенку и вещи дятловцев. многое поисковики украли а многое подменили, поменяв свое плохое на чужое хорошее.
0
i1off69 Игорь 6 лет назад
в моем детстве была поговорка "бегает как угорелый"...
они отравились угарным газом на фоне алкогольного опьянения.
клинические проявления отравления угарным газом такие же как у психотропных веществ, + потери сознания и дезориентация...
спирт у них был. традиция пить в походах была - поисковики выжрали не одну канисту спирта обменяв его у манси на вещи дятловцев. многое поисковики украли а многое подменили, поменяв свое плохое на чужое хорошее
449
Кирилл 7 лет назад
Да сколько ж можно уже..???


Херню всякую постят...
У кого есть желание и терпение прочесть от начала и до конца. Узнать побольше о том дне...
Кину ссылку где на мой взгляд в одном месте собрано достаточно материала что бы всё понять.

http://murders.ru/Dyatloff_group_1.htmlhttp://murders.ru/Dyatloff_group_1.html
449
Кирилл 7 лет назад
Предупреждаю, там много букв.
Но вам понравится.
2
НикитаЗайцев 7 лет назад
А необычный цвет кожи от ракетного топлива откуда, ни фига не разгадали тоже мне...
27
PP Ispan 7 лет назад
Глаза птицы-звери съели.
0
Аркадий Фокин 7 лет назад
чущь полнейшая
Показать ещё 5 ответов (из 8)
283
Neil Kirby Mad Rat 7 лет назад
У нас версия про йети. Групата работеща по правителственият проект имащ за цел да залови същество Бигфут въобще не е била миноритарна. Според документите в проекта е използвана много сериозна екипировка предоставена от правителствово, включително самолети...Откритията им са разбира се все още секретна ифнрмация. Нищо от това, което са открили не е минало през филтрите на разсекретените файлове на старата КГБ, разцепена днес на няколко правителствени агенции. Останах изненадан за пореден път, когато видях, че и в това документалче (макар, че мисля, че е псевдо документал) се набляга на подземно обитание на Бигфут...Пещери и тунели под земята. Понеже никога не бях ровил темата толкоз много до сега, и то заради синхроничностите, се зачетох и за изчезналият според науката вид Гигантопитекус , от който няма открит дори и скелет, и цялата теория за него се базира на 15-тина зъба и една челюст намерени предимно в Китай. От далеч официалната наука прави тъъъъничка връзка, почти незабележима, като посочва, че според теорията Гигантопитекус е обитавал пещери и вероятно се е придвижвал в естествени подземни съоражения, където и съвсем случаничко са намерени и зъбките му. На мен лично ми мирише на акано. Видите ли, един германски палеонтолог открил първият зъб от Гигантопитекус в един магазин за билки и китайска народна медицина, като му направило впечатление огромният размер на кътният зъб, който той моментално определил като от примат понеже е от арийската раса, има голяма бяла пишка и е мега умен. И така, открит бил Гигантопитекус. Бъдете сигурни, че в денят, в който оповестят официалното откриване на Бигфут тъничката до преди това връзка ще стане дебела...и до там дебела, че факта от оповестяването ще засенчи факта от първоначално изплютата като за покривало историетка с германският палеонтолог, която е и предварение на истинската история ако мога така да се изразя.

За мен клиничната картина на руският инцидент се състои в нещо такова. Надушвам нещата по този начин:

Експеримент первий контакт организиран като под-раздел на Комисията Снежен Човек на КГБ, който има за цел да провери и изучи поведението и реакциите както на Бигфут така и на хората при една първа среща. За това е изпратена голяма група хора нямащи си ни най-малкото понятие за това, което ги очаква.

Съдейки по това, че с тях е намерена екипировка достъпна по тяхно време само за КГБ и военните, си правя извода, като той не е разбира се финален а само хипотеза, че студентите определено имат връзка с КГБ. В подкрепа на това стои невероятно бързото пристигане на военните точно на това място. Възможно е именно място да им е било препоръчано за изследване в чест на деветият конгрес на КПСС . Типични тактики за вербуване използвани от всички служби много агенти не знаят, че са агенти.

Студентите започват маршрута зададен им от КГБ и стигат до едно точно определено място, за което службите знаят, че е обитавано от семейство Бигфут. Тоест пратени са нарочно на точно определено място по точно определен маршрут.

КГБ са знаели, че в зоната на тази гора точно под върхът, който им е бил официалната цел, има леговище.

Студентите са навлезли в територията на семейството Бигфут и са преминали без да знаят границата им на търпимост.

Следователно Бигфут са излезнали да проверят какво става.

Установен е контакт и е имало агресивна реакция дължаща се на изненадата от това, което е насреща. Не смея да съдя от чия страна, но най-вече и от двете. Като всяко териториално същество Бигфут би предупредил ако види чужди в територията си, в случая подобни на него хоминиди, тоест студентите. Това е доказано от опитностите на хората, испитали буквално на гърбовете си ударите от хвърлени камани и пръчки. Типично маймунско поведение.

Най-вероятно при срещата е имало крясъци, хвърляне на камъни и пръчки като предупреждение. Бигфут не са съзнателни, че са мистерия за човешкото общество, те просто си пазят тяхното. Съответно срещата е провокирала неконтролируем страх у студентите, които най-вероятно са носели поне няколко оръжия, защото оръжието е задължителна част от екипировката носена по такива експедиции. Вероятно е да са стреляли и ранили или убили някое от съществата.

Провокирали са интерес, а също и реакция на отмъщение, защото Йети са същества изпитващи почти същите емоции както и хората, а базовите са едни и същи. Започнали са да преследват хората, като са изчакали най-удобният момент да ги нападнят, което потвърждава още веднъж факта, че са отлични стратези.

Нападнали са лагера изненадващо и е имало борба. Забележете, че не са нападнали до като всички са били край огъня или нещо подобно на вън, където могат да се пръснат или да да се разбягат, не. Нападението е станало, когато всички са били в купом вътре в палатката на калъп и супер уязвими. Бигфут са изчакали да влезнат в леговището , където да ги сгащят изненадващо всичките на куп. С какво се отличава това от една военна тактика? С нищо. Противника си мисли, че е отблъснал първата атака и се е прибрал в базата да почива, където е нападнат изненадващо. Грешката им е била, че не са оставили никой на стража понеже не са подозирали, че ще бъдат изчакани да се приберат на тясно за да понесат контра атаката.

Студентите са използвали огнестрелно оръжие и са ранили или убили някое от съществата, като отново са провокирали това те да се отдалечат за момент, защото са се смутили от изстелите. Лагера е нападнат от към гората, защото разрязаните по палатката места, в посока от вътре на вън, което говори за защита, са именно от тази част на палатката обърната към гората.

След като са ги отблъснали за момент са започнали да излизат панически, което би обяснило до известна степен защо някои от тях са намерени с изгаряния по краката. Освен заради кучият студ, е прекалено възможно да са стъпили връз огъня или печката, която в случая гори вътре в палатката в типичен северен стил. Вземали са главни със себе си, такива са били намерени до труповете открити най-близо до лагера.

Едната половина от младежите е продължила да бяга и са стигнали до място, от което след това са се защитавали. Съдейки по състоянието на труповете, е имало катерене, пълзене и влачене преди да бъдат убити. Тоест, бягали са и са се защитавали от нещо.

Станали са лесна плячка за Бигфутите, които лесно ги убиват и изоставят телата им непосредствено след това.

Откъснатият език на едното от момичетата съвпада с легендите на местното население. Но защо и е откъснат езика само на нея, ако толкоз много обичат да ядат езици? И защо са и извадени именно очите? Една опция [мат]игфут да са до там интелигентни, че да извършват ритуали. Ако тези ядяха човешко месо, телата щяха да бъдат минимум разчленени. Хищниците в зимно време изяждат предимно вътрешните органи, и кръвта, като наблягат на черният дроб. Факт е, че телата не са наядени нито разчленени. Убити са по много животински начин като приложената сила е размазала вътрешности и кости. Включително и черепите на някои от тях. Травмите са смазващи като от катастрофа. Убили са ги, а на момичето са извадили езика и най-вероятно е бил изяден ритуално. Помнете, че хипотезата ми поддържа отмъщение.

Съществували са вече планирани и създадени тихи , тоест тайни наблюдателни постове, които са нямали право да се намесват в това, което ще се случи до като тече експеримента. Говорим за военните и КГБ все пак. Със сигурност предварително е било проучено, че точно там има семейство Бигфут, което е и базата на целият експеримент, младежите са пратени за опитни зайчета на готов подготвен терен. За КГБ е било важно каквото и да се случи да създадат схема на реакциите и стимулите, които ги провокират. Поведението. В случая най-вероятно са остановили, че Бигфут си отмъщават , и са разбрали много за стратегиите им с цената на животите на тези млади хора.

Наблюдателните постове изчакват всичко да се развие, като правят нужните записи с технология, снимки и записвания на детайли, след което се обаждат на екипа по почистването . Този екип взема вероятните тела на остреляните Бигфут до палатката, чисти всички улики (всичко това по схема и протокол) и се изнизва като пръдня из гащи.

Та така, според мен това е мисия/експеримент на КГБ, в която са използвали агенти, които не знаят, че са такива с цел да се проверят реакциите и поведението на Бигфут. Случило се е така, че срещата не е била приятелска а развързката от нея е фатална за хората. Това за службите най-вероятно е било вариант Б по плана. Успешен опит донесъл информация за случай на агресия от едната страна и в случай на агресия от двете страни . Проверено е, че при такъв стимул има такава реакция, като са се остановили много полезни за по-нататъчната работа детайли, които КГБ определено ще използва за следваща среща, която със сигурност се е състояла. Типично в стила на разузнаването. Всичко покрито и хората да си мислят каквото си искат.
Типичното смесване на истина с много нагласени лъжи.
1
Jeremy Fox 7 лет назад
Только вот зачем двое из них вместо того, чтобы вернуться к палатке, зачем-то развели под деревом костер, а затем и вовсе вкарабкались на дерево? А Люде - участнице группы кто язык вырвал? Или она сама себе такие травмы нанесла? Иксперды, блин...
249
Александр Jeremy Fox 7 лет назад
Поскольку палатка была повреждена,логично что они развели костёр и лезли на дерево за лапником для подстилки или используя его как дрова.Людмилу Дубинину нашли только в мае, вполне возможно что дикие звери и птицы поели.
449
Кирилл Jeremy Fox 7 лет назад
Очень тонко.)))
Комментарий удален
123
Показать все 8 ответов
Комментарий удален
123
Показать ещё 65 комментариев (из 366)
Показать ещё

На что жалуетесь?